fbpx

Update omtrent opening Sport Accent 19 mei

Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

Hieronder de meest gestelde vragen;

Hoeveel mensen kunnen er tegelijk naar binnen? 
Er is een maximum van 30 personen per ruimte en iedereen houdt 1,5 meter afstand. Er wordt individueel of met maximaal 2 personen en een trainer op 1,5 meter afstand gesport. Kleedkamers zijn gesloten, behalve in het zwembad.

Hoelang kan ik sporten?
Je kunt een tijdsblok van 1,5 uur reserveren per dag.

Hoe zit het met de groepslessen?
De tent zal de komende periode blijven staan op het parkeerterrein achter ons sportcentrum. Hier zullen alle groepslessen worden verzorgd. Denk aan Aerobic, spinning en fitcross. Met maximaal 30 personen tegelijk.

Hoe is het met de hygiëne gesteld?
Na gebruik maak je de materialen die je hebt gebruikt zelf schoon. De schoonmaakmiddelen worden hiervoor beschikbaar gesteld. Ieder uur wordt er door onze medewerkers extra schoongemaakt en worden de gebruikte materialen gedesinfecteerd.

Hoe zit het met omkleden, gebruik van douches en andere zaken?
De kleedkamers, douches en wellness zijn gesloten voor sporters. Voor zwemactiviteiten is er wel de mogelijkheid om je kleding op te bergen in een van de kleedkamers.

Aangezien je nu geen spullen meer in een kluisje kunt opbergen, is het toegestaan om één tas mee te nemen tijdens het sporten. Je kunt hier je schoenen en belangrijke spullen zoals je sleutels in meenemen. 

Kan ik eten en drinken bestellen in horecaruimtes?
Onze horecaruimte is gesloten. Je kunt wel een flesje water bestellen aan de receptie als je gaat sporten of een shake en koffie meenemen als je de club verlaat.

Hoe is het met de luchtbehandeling geregeld?
Wij volgen de adviezen van de overheid en het RIVM op. 

Is het dragen van een mondkapje verplicht?
Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en wanneer je je verplaatst tussen verschillende ruimtes (bij binnenkomst, op de gang etc.) is verplicht. Het dragen van een mondkapje tijdens het sporten wordt door de Rijksoverheid afgeraden. 

Hoe zit het als ik niet kan komen sporten?
Kun je niet komen sporten, maar heb je wel een training gereserveerd? Dan is afmelden verplicht. Zo kan iemand anders op jouw plek sporten.