fbpx

Functional Threshold Power Test

Als je wilt weten hoe je er conditioneel voor staat en dat eens in de zoveel tijd wilt meten. Dat kun je dat doen d.m.v. een FTP-test.

Je hebt het misschien vast al eens gehoord in de spinningzaal, maar wat is eigenlijk een FTP-test?

De FTP-test (Functional Threshold Power Test) is een test waarmee het drempelvermogen in watt berekend wordt. Hij bestaat uit een 20 minuten training op maximale intensiteit en is onderverdeeld in twee fasen; een sub maximale fase die 16 minuten duurt en een maximale fase die 4 minuten duurt. Benader de FTP-test als een echte wedstrijd. Dat moet ook wel, want één ding staat van tevoren vast: je gaat het zeker voelen!  

Waarom uitvoeren?
Het is raadzaam om eens in de zoveel tijd een FTP-test uit te voeren. Waarom? Omdat je dan goed kunt bijhouden of je vooruitgang hebt geboekt. Onze instructeurs bereiden de les voor en maken vooraf een lesprofiel. Nadat men de test heeft uitgevoerd kan men goed op eigen niveau de les volgen.

Hoe voer ik een test uit?

Vanaf heden kun je in het “groepsles rooster” een reservering maken om een FTPtest uit te laten voeren. Eén van onze trainers zal aan jou instructie geven en je daarbij helpen om het maximale uit de test te halen. Een test duurt ongeveer 45 minuten inclusief warming up/cooling down.

Men kan reserveren op:

Woensdag 20.30 uur

Zaterdag 11.00 uur

Veel succes!